fbpx

Hyr komfortkyla

Rätt inomhusklimat med både värme och kyla

Vill du veta mer om att hyra kyla?

Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig $

Vill du veta mer om att hyra kyla?

  KYL-Consult

  Helhetsansvar för komfortkyla

  Kyl-Consult ser till att du får rätt inomhusklimat med både värme och kyla, för alla typer av lokaler och verksamheter. Idag finns det många smarta lösningar av komfortkyla som t.ex. bergvärme som ger värme på vintern och återför värme samt kyler på sommarhalvåret.

  Allt för att vara så klimat och energismarta som möjligt. Med vårt helhetsansvar ser vi också till att ni får en komfortkyla lösning som är långsiktig och vi har även räknat in långsiktiga driftkostnader. Med energiberäkningar i början av komfortkyla projektet som sedan följs upp med löpande energioptimeringar får vi ned era kostnader ytterligare.

  En bra lösning av komfortkyla är inte bara bra för miljön utan sparar även pengar för er.

  Att hålla behaglig temperatur året runt är nödvändigt för arbetsplatsens produktivitet och lönsamhet. Särskilt viktigt är komfortkyla på sjukhus, äldreboenden och många andra platser.

  Komfortkyla påverkas av flera faktorer:

  • Luftens temperatur

  • Luftens fuktighet

  • Luftens rörelse

  • Klädernas isolering

  • Personens rörlighet och aktivitet

  Stort behov av rätt komfortkyla

  Behovet är att kyla utrymmen där människor vistas. Publika utrymmen, stora koncentrationer personal på små ytor har stor behov av komfortkyla.

  För att minska behovet av komfortkyla har t.ex. storlek och placering av fönster samt möjlighet till solavskärmning stor betydelse. Även effektiv belysning och utrustning minskar också behovet.

  Här skiljer man på olika temperaturnivåer och här kan vi arbeta med alla intervaller på kylnivå för att komfortkyla ska vara så optimal som möjligt. Kompletterande anläggningar till fjärr kyla och det kan vara till effekttoppar eller tillfälliga stopp för ombyggnationer eller liknande.

  För varje projekt, stort som smått så har vi erfarenheten för att hitta rätt lösning till er. Vår kvalitetssäkrade leverans har flertalet verktyg som stödjer framtagandet av handlingar och entreprenadform för att garantera slutresultatet.

  Rätt inomhusklimat

  Komfortkyla handlar om olika sätt att kyla ned en lokal så att den håller en bekväm temperatur för människors komfort. Det finns både aktiv och passiv kyla, det vill säga att man kan kyla ned en lokal på både ett aktivt och ett passivt sätt. Aktiv kylning innebär att kyla tillförs på olika sätt för att sänka temperaturen i lokalen. Passiv kyla däremot, handlar om att förhindra värme från att komma in i lokalen så att den blir för varm från början.

  Passiv kyla

  Passiv kylning kan utföras genom exempelvis solavskärmning, så som takutsprång, markiser, genom att sätta solskyddsfilm på fönster eller genom att lägga isolering i väggar och tak. Man kan även minska behovet av kyla genom att använda sig av effektivare belysning och elektriska produkter i lokalen.

  Aktiv kyla

  Aktiv kylning kan utföras genom frikyla vilket innebär att man utnyttjar oftast utomhusluften men även kyla i marken via t.ex. borrhål, vilket fungerar genom att man använder sig av bergvärme. Det kan även utföras med olika kompressordrivna kylapparater. Frikyla kan exempelvis innebära att utnyttja kallt grundvatten eller kall nattluft. Även produkter så som värmepumpar kan fungera för både uppvärmning och kylning av en lokal eller byggnad.

  Kyl-Consult hjälper dig med komfortkyla som fungerar

  Kyl-Consult ser till att du får rätt inomhusklimat med både värme och kyla, för alla typer av lokaler och verksamheter. Vi hjälper dig få en behaglig temperatur inomhus under både sommaren och vintern. Idag finns det många smarta lösningar på komfortkyla, exempelvis bergvärme vilket ger värme på vintern och återför värme samt kyler under sommaren. Allt för att vara så klimat- och energismarta som möjligt. Med vårt helhetsansvar ser vi också till att ni kan hyra en lösning på komfortkyla som är långsiktig och vi har även räknat in långsiktiga driftkostnader. Med energiberäkningar i början av projektet som sedan följs upp med löpande energioptimeringar får vi ned era kostnader ytterligare.

  En bra lösning på komfortkyla är inte bara bra för miljön utan sparar även pengar för er.

  Att hålla behaglig temperatur året runt är nödvändigt för arbetsplatsens produktivitet och lönsamhet. Särskilt viktigt är komfortkyla på sjukhus, äldreboenden och andra liknande platser där temperatur har stor påverkan.

  Komfortkyla påverkas av flera faktorer så som:

  • Luftens temperatur
  • Luftens fuktighet
  • Luftens rörelse
  • Personens rörlighet och aktivitet

  Vi hjälper er med ert kylbehov

  Kylbehov är det överskott av värme som bör föras bort för att skapa en lägre inomhustemperatur än den förutbestämda högsta tillåtna temperaturen. Klimatsystem som vanligtvis används för att kyla byggnader kan generellt delas upp i tre kategorier:

  * System med luftburen kyla i ventilationen

  * System med vattenburen kyla i kyllbafflar eller fläktluftkylar

  * System med direkt expansion, typ AC, en eller flera inomhusdelar kopplade till en eller flera utomhusdelar, individuell temperaturinställning.

  Ofta används även värmepumpar för luftkonditionering för att uppnå ett behagligt inomhusklimat. Med en värmepump kan du få ett heltäckande komfortsystem som gör luften inomhus behaglig året runt – svalka dig på sommaren och värm dig på vintern.

  Viktigt att kyla används på publika utrymmen

  Det är av stor vikt att ta till rätt åtgärder för att kyla utrymmen där många människor vistas. Publika utrymmen, där det befinner sig stora mängder personal på små ytor, så som kontor och butiker, har stort behov av behaglig inomhustemperatur och komfortkyla. För att minska behovet av komfortkyla har t.ex. storlek och placering av fönster samt möjlighet till solavskärmning stor betydelse. Man kan även använda sig av effektiv belysning och utrustning för att minska behovet och svalka luften.

  Här skiljer man på olika temperaturnivåer och här kan vi arbeta med alla intervaller på kylnivå för att er komfortkyla ska vara så optimal som möjligt. Vi arbetar även med kompletterande anläggningar till fjärrkyla, vilket kan behövas till effekttoppar eller tillfälliga stopp för ombyggnationer eller liknande.

  Kontakt

  För varje projekt, stort som smått så har vi erfarenheten för att hitta rätt åtgärder som behöver tas och erbjuda den hjälp ni behöver. Vår kvalitetssäkrade leverans har flertalet verktyg som stödjer framtagandet av handlingar och entreprenadform för att garantera slutresultatet. Kontakta oss för att hyra och skapa komfortkyla på ert kontor, sjukhus, äldreboende eller annan verksamhet.

  Behöver ni hjälp med komfortkyla? Kontakta oss för offert! Svar inom 24 timmar

  Kontakta oss

  AB Kyl-Consult Sverige
  Furuviksringen 4
  302 44 Halmstad
  Vägbeskrivning

  Skriv till oss
  info@kylconsult.se

  Ring Peter Ohlsson
  0708-16 43 04

  Ring Henrik Ohlsson
  0708-16 43 05

  Halmstad Huvudkontor

  Kylconsult har sin bas i Halmstad
  och vi arbetar med kunder över hela Sverige.