fbpx

Hyr kylaggregat

Av högkvalitativa varumärken

Vill du veta mer om att hyra kyla?

Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig $

Vill du veta mer om att hyra kyla?

  KYL-Consult

  Vad används kylaggregat till?

  Ett kylaggregat har som uppgift att reglera klimat och temperatur för en process, lokal eller ett område. Den vanligaste typen av aggregat är de med luftkylda system där överskottet skickas ut i luften, men det finns även vätskekylda system som är slutna och där överskottet kan användas för uppvärmning i en annan process eller lokal där man behöver det.

  Luftkylda kylaggregat

  De luftkylda aggregaten är den vanligaste typen av aggregat för att de är enklast att placera. Dessa produkter kan användas i direkt position mot lokal eller utrymme där man behöver de men det är också vanligt i större system med avancerade distributionssystem med kyl- och värmekulvertar för att transportera kylan och värmen för avsedd effekt.

  Var kan man behöva ett kylaggregat?

  Serverrumskyla – är ett bra exempel

  I serverrum och datahallar ställs höga krav på rätt temperatur och det är direkt avgörande för driften då det kan få stora konsekvenser om maskiner och datorer överhettas. Servrar och avbrottsfri kraft (UPS) alstrar stora mängder värme som på ett effektivt sätt måste ledas bort och ersättas med kyld luft för att utrustningen skall fungera tillfredställande alla dagar, året om. En bra och effektiv lösning på detta är att använda sig av kylaggregat.

  Olika typer av kylaggregat

  Här är några exempel på kylaggregat:

  Kyl- och frysaggregat

  Kylaggregat och frysaggregat kan hittas överallt i vårt samhälle, och används inom det mesta mellan forskning till bevaring och förvaring av varor och livsmedel i kylrum. 

  DX-System
  Med DX-system (Direktexpansion) menas att man på den primära lågtryckssidan (kalla delen av systemet) arbetar med köldmedium som cirkuleras mellan kompressoraggregatet och förbrukaren/förbrukarna. 

  Vätskekylaggregat
  När man talar om vätskeberörda kylaggregat och frysaggregat så handlar det om att man har utrustat DX-aggregatet med en värmeväxlare. I stället för gas så cirkulerar man i stället vatten med frysskydd (köldbärare) mellan kompressoraggregatet och systemets förbrukare.

  Vätskekylda kylaggregat

  Vätskekylda system används främst i lite mer komplexa situationer och där omfattningen ofta är större.

  Kärnkraftverk är ett exempel på en process där vätskekylda aggregat har en avgörande betydelse för att tillföra kylning av reaktorerna i processen som är viktig och avgörande för att undvika att något allvarligt skulle inträffa.

  Kärnkraftverk är även ett exempel på att värmeåtervinningsprincipen är viktig för vilken metod som används då överskottsvärmen från kylningsprocessen idag används för att värma upp enorma mängder vatten. Det finns även mängder med exempel på ishallar som använder sitt värmeöverskott från processen för att värma kontor och industrier i närområdet. Inom de vätskekylda systemen används olika medier som passar för att skapa rätt kylfunktion för den aktuella processen där glykol och olika former av sprit är vanliga köldbärare. T.ex. propylenklykol, etylenglykol och köldbärarsprit (KBS).

  Kontakta oss för att hyra kylaggregat

  Behöver du nya kylaggregat? Då har du hittat rätt! Kontakta oss på Kyl-Consult för mer information om våra produkter och för hjälp med alla frågor och funderingar ni behöver få besvarade inför uthyrning av ett nytt kylaggregat. Vi har lång erfarenhet och stor kompetens inom ämnet och hjälper er gärna med allt inom kyla. Välkommen till oss när du vill hyra kylaggregat av bra varumärke. Vi hjälper er genom hela processen, från att besvara alla era frågor till ett färdigt slutresultat med produkter av hög kvalitet. För oss är våra kunder alltid vårt största fokus och vi ser alltid till att göra vårt yttersta för att möta era förväntningar.

  Behöver ni hjälp med kylaggregat? Kontakta oss för offert! Svar inom 24 timmar

  Kontakta oss

  AB Kyl-Consult Sverige
  Furuviksringen 4
  302 44 Halmstad
  Vägbeskrivning

  Skriv till oss
  info@kylconsult.se

  Ring Peter Ohlsson
  0708-16 43 04

  Ring Henrik Ohlsson
  0708-16 43 05

  Halmstad Huvudkontor

  Kylconsult har sin bas i Halmstad
  och vi arbetar med kunder över hela Sverige.