fbpx

Processkyla

Rätt kyla i tillverkningsprocesser

Vill du veta mer om att hyra kyla?

Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig $

Vill du veta mer om att hyra kyla?

  KYL-Consult

  Vad är processkyla?

  Begreppet processkyla är ett samlingsbegrepp som används för att summera alla typer av kyllösningar som bl.a. används inom tillverkningsindustri och serviceföretag som har ett behov av att styra klimatet genom att kunna påverka värme, kyla och fuktighet.

  Skillnaderna på behovet är stora beroende på verksamhetens inriktning och de felaktigheter i processklimatet som kan leda till försämrade slutprodukter, risker för slitage på maskiner och hälsopåverkan på människor som befinner sig på plats i lokalerna.

  Processer med krav på temperatur, fuktighet, lufttryck

  Processkyla förekommer ofta i större anläggningar med flera olika processer med olika krav på temperatur, fuktighet, lufttryck m.m. En vanligt förekommande del av processen kring produktion av bl.a. medicinteknik, läkemedel, livsmedel och mekaniska produkter är ”renrumsteknologi” där processen arbetar med väldigt små toleranser för förändringar i klimatet.

  I dessa miljöer sker arbetet med hög grad av kontroll på miljön och vikten av att i detalj kunna styra varje del av processen är avgörande för en bra slutprodukt.

  Några exempel på processkyla inom industrin

  Inom papperstillverkning finns det utmaningar i processen, exempelvis att balansera rätt fuktighetsnivå i kombination med vilken värme som finns i lokalen, men också i maskinerna som arbetar med pappersframställningen. Det är stora maskiner och en komplicerad process där felaktigheter i värmenivå och fuktighet direkt ger en sämre slutprodukt men också kan skapa problem med statisk elektricitet, skador på elektriska komponenter, korrosion och ett ökat slitage på ingående komponenter.

  Extrudering som finns inom bl.a. plastindustrin bygger på att genom korrekt hantering av lufttryck och temperatur forma plastdetaljer i verktyg med hjälp av maskiner. I dessa processer krävs kyla för att kunna kontrollera så att rätt klimat upprätthålls genom tillverkningen.

  Ett ytterligare exempel på när processkyla behövs är vid pastörisering. Detta innebär att man värmer upp ett livsmedel till en temperatur och sedan snabbt kyler ner det för att ta bort skadliga bakterier från livsmedlet. Pastörisering förknippas ofta med mjölkprodukter, men kan även användas vid tillverkning av charkprodukter, ägg, vin, öl, juice och frukt. I dessa tillverkningsprocesser utgör processkyla ett helt avgörande inslag för att få fram en slutprodukt som är säker att konsumera.

  Vi har erfarenhet av processkyla

  Kyl-Consult har stor erfarenhet av processkyla, vi har länge arbetat med kyla i tillverkningsprocesser hos kunder så som bryggerier, glasstillverkare, fjärrkyla och charkindustrier. Inom området industrikyla arbetar vi med kunder där kyla är en viktig del i deras egen verksamhet. Rätt temperatur är direkt avgörande, marginalerna får inte vara för stora och noggrannhet, kvalitet och driftsäkerhet är av största betydelse. Hos oss kan ni hyra processkyla med hög kvalitet och även få installation av processkyla med bästa möjliga lösning för just er.

  Hyr er kylanläggning från Kyl-Consult

  Behovet att kyla utrymmen för tillverkningsprocesser för livsmedel och skärande bearbetning, plast och gummi är stor i och med att det är en viktig del i deras egen verksamhet. Därav är rätt processkyla en avgörande faktor.

  Här skiljer man på olika temperaturnivåer och här kan vi arbeta med alla intervaller.

  Vi på Kyl-Consult erbjuder tjänster som håller hög service och kvalitet. För varje projekt, stort som litet, så har vi den erfarenhet som krävs för att hitta bästa möjliga lösning till er. Ta kontakt med oss redan idag så hjälper vi er med projektering och att hitta bästa möjliga lösningar för just era behov.

  Vår leverans av hyrkyla innefattar stora som små maskiner, inomhus eller utomhus placerade. Med eller utan glykol/KBS.

  Välkommen att hyra din kyla från oss!

  Behöver ni hjälp med processkyla? Kontakta oss för offert! Svar inom inom 24 timmar

  Kontakta oss

  AB Kyl-Consult Sverige
  Furuviksringen 4
  302 44 Halmstad
  Vägbeskrivning

  Skriv till oss
  info@kylconsult.se

  Ring Peter Ohlsson
  0708-16 43 04

  Ring Henrik Ohlsson
  0708-16 43 05

  Halmstad Huvudkontor

  Kylconsult har sin bas i Halmstad
  och vi arbetar med kunder över hela Sverige.