fbpx

Kylaggregat och kylanläggningar i hela Sverige

 

Anlita det företag i Sverige som bygger, leverarar och installerarar behovsanpassade driftpålitliga kylaggregat och kylanläggningar unika för just er verksamhet. Ekonomiskt fördelaktiga stationära eller tillfälliga kyllösningar som genererar korrekt kyla med lägsta energiförbrukning.

 

Det företaget är KYL-Consult AB

 

Vi projekterar, hyr ut och installerar stationära och tillfälliga kylanläggningar i hela Sverige.

 

 

 

Vi säkerställer driften av er verksamhet vid flytt eller ombyggnation

Projektering Uthyrning Installation

Kyl-Consult projekterar, hyr ut och installerar anläggningar i hela Sverige. Vi objektsanpassar anläggningen så du får rätt klimat och temperatur oavsett om du behöver en tillfällig eller permanent lösning till din verksamhet.

Större ombyggnationer

Om ni står inför en större om eller tillbyggnad av er verksamhet men samtidigt måste hålla er tillverkning/produktion igång så kan hyrkyla underlätta. Vi ser till att er process får den kyla som behövs.

Plötsliga haverier

Kylmaskinen är ofta den absolut viktigaste delen i en verksamhet inom livsmedel eller tillverkning.

Vid ett plötsligt haveri så kan våra hyrmaskiner vara i drift på mycket kort tid.

Minimera din investering

Är ni osäkra på ert framtida kylbehov och samtidigt vill kunna budgetera för er kyldrift inkl service så är denna flexibla lösning helt oslagbar. Uppdatering till kraftigare kylmaskin kan oftast göras på 1-2 dygn.

Projektering

Våra projekteringsprojekt börjar med att utreda behoven och nuvarande lösningar hos er. Vi måste förstå er verksamhet för att kunna ta fram den bästa lösningen. Med lång erfarenhet och stor kunskap hjälper vi er att hitta rätt lösning, samtidigt som vi ser till att de lagar och regler som är förutbestämda vid installation av kyla följs, utan att ni behöver tänka på något.

Om oss

KYL-Consult AB har den spetskompetens, kapacitet och servicekänsla som krävs när det gäller kyla för verksamheter i branschen där driftstörningar inte är ett alternativ. Med över 50 år i branschen är vi både välrenommerade och det självklara valet för de stora aktörerna, men även de mindre. Med det sagt är vi otroligt ödmuka och står på en stabil grund där utveckling i alla led, inte minst själva tekniken, håller oss i framkanten för våra uppdragsgivares allra bästa. Hållbart och långsiktigt.

U

Case study

Gekås Ullared – kylanläggning
Värmeåtervinning när den är som bäst. Ullared har miljontals besökare per år. Många varma kunder och ett kallt lager löses på bästa sätt av Kyl-Consult i Halmstad AB. Se videon här

KYL-Consult

Hyra kyla

Vi på Kyl-Consult erbjuder ett brett sortiment av högpresterande produkter så som kyl-, frys- och nedkylningslösningar för professionellt bruk som du har möjlighet att hyra från oss. Oavsett om du behöver en central kylanläggning för en restaurang i en galleria eller en frysanläggning för lager och distribution så börjar alla arbeten med att förstå er verksamhet. Det är mycket betydelsefullt för oss att skapa oss en förståelse om er verksamhet då vi med stor kunskap om hur ni arbetar kan erbjuda rätt tjänster och skapa rätt helhetslösningar som är energismarta och långsiktiga för just er och er verksamhet. Vi tar inte bara hänsyn till kvalitets-, miljö och energiaspekter, vi skapar även rätt förutsättningar för en hållbar och långsiktig drift som skall passa er budget och framtida utveckling under en lång tid.

Maskiner och kylaggregat som är anpassade för er verksamhet

Kyl-Consult arbetar med kända varumärken på maskiner och reservdelar och vi äger och servar själva våra maskiner och kylaggregat, vilket innebär att vi kan vi hålla en attraktiv prisnivå på alla våra tjänster. Alla som är inblandade i kunddialogen hos oss är kyltekniker och våra maskiner och kylaggregat är anpassningsbara och kan byggas om för varje kunds behov och önskemål. Maskinerna och kylaggregaten är byggda så att de kan lyftas på plats med truck eller kranbil och vi arbetar med de flesta typer av kylsystem. Välkomna till oss när ni har behov av kyla i väntan på en ny maskin/nytt kylaggregat eller för att hyra över en längre tid.

Vi hjälper er med allt inom kyla

För varje projekt, stort som litet så har vi den erfarenhet som krävs för att finna rätt lösning för er. Vår kvalitetssäkrade leverans har ett flertal verktyg som stödjer framtagandet av handlingar och entreprenadform för att garantera slutresultatet. Med energiberäkningar och smarta system som nyttjar energin maximalt kan vi även optimera för den fortsatta driften. Oavsett om du behöver hjälp med uthyrning av kyla på grund av att något oväntat har skett och därav är i behov av en snabb lösning eller om du vill ha det som en lösning under en längre tid så hjälper vi på Kyl-Consult dig med hela processen, från start till slut.

Kontakta oss för att hyra kyla

Vi på Kyl-Consult erbjuder helhetslösningar för våra kunder som är anpassade efter varje kunds olika behov. Som kund kan ni få hjälp med allt från kalkylering och projektering till testning av okända belastningar av värme och kyla. Detta för att i slutändan säkerställa att er verksamhet får den lösning och de produkter som verksamheten är i behov av. Vi arbetar med de flesta typer av kylsystem och med alla intervaller på kylnivå. Se till att temperaturen i er luft är korrekt och att oönskad värme inte kommer in med vår hjälp. Vi har lång erfarenhet och stor kunskap inom området, vilket innebär att ni kan känna er trygga med att slutresultatet matchar era förväntningar. Välkomna att höra av er redan idag för att få hjälp med att hyra kyla eller enbart få svar på era frågor!

KYL-Consult

Hyr er kylanläggning hos Kyl-Consult

Flera kylprocesser på en gång

Vad är en kylanläggning?

Definitionen på en kylanläggning är att den är platsbyggd och att den servar flera kylprocesser på en gång, alternativt definieras det som den centrala anläggningen för en serie behov som finns på olika platser i en verksamhet.

Man kan även förbättra en anläggnings driftstrategi för att minska energiförbrukningen. Ett exempel på detta är att återanvända den värme som kylanläggningar genererar och på så vis spara energi. Det bästa sättet att hålla er kylanläggning driftsäker är genom regelbunden service. Hör av er till oss på Kyl-Consult för hjälp med även detta.

Var placeras kylanläggningar?

Kylanläggningar placeras ofta på en plats där de inte syns eller hörs. Ett exempel på detta är större hotell där det ofta finns en kylanläggning undanskymd och som sedan skapar förutsättningar för rätt klimat i hotellets SPA, träningscentra, i rummen, i köket samt de matsalar och andra delar som finns i anläggningen.

Var finns kylanläggningar?

Kylanläggningar finns på plats i många större verksamheter med krav på inomhusklimat men också där det finns krav på processer för tillverkning osv. Några exempel på detta är sjukhus, badhus, förskolor och skolor, ishallar, konferenscentra och restauranger.

Kontakta oss så hjälper vi er med allt inom kyla

Kontakta oss för hjälp med allt inom uthyrning av kylanläggningar. Oavsett om du behöver kylanläggningen till ett kylrum eller något annat hjälper vi på Kyl-Consult dig med att hitta rätt anläggningar för just er verksamhet och med installation av kylanläggningar. Ta kontakt med oss redan idag, vi erbjuder bra service och snabb hjälp. Låt oss hjälpa er genom att besvara alla era frågor och funderingar vad gäller allt från vilka produkter vi erbjuder till vad för typ av kylanläggning ni behöver till ert kylrum. För oss är våra kunder det som är viktigast och därför ser vi alltid till att vi utför alla våra tjänster med hög service och noggrannhet. Kyl-Consult hjälper er med allt inom kyla.

Behöver ni hjälp med kylanläggningar? Kontakta oss för offert! Svar inom 24 timmar

Kontakta oss

AB Kyl-Consult Sverige
Furuviksringen 4
302 44 Halmstad
Vägbeskrivning

Skriv till oss
info@kylconsult.se

Ring Peter Ohlsson
0708-16 43 04

Ring Henrik Ohlsson
0708-16 43 05

Halmstad Huvudkontor

Kylconsult har sin bas i Halmstad
och vi arbetar med kunder över hela Sverige.